Seuran toiminta alkoi vuonna 1964 Pyhäjoen Parhalahdella, aiemmin seuramme kuului Pyhäjoen metsästysseura Tarmoon. Pyhäjoen kunnan alueella toimii viisi metsästysseuraa, joista Parhalahden Metsästäjät r.y on toiseksi pienin. Metsästysmaata seuralla on tällä hetkellä n. 7000 ha ja jäsenmäärä oli keväällä 2004 noin sata jäsentä.

Seuran maat vastaavat länsipuolelta mereen, joten Parhalahden rannat merialueineen, vanhoine merenlahtineen ja lampineen ovatkin jo tulleet tutuksi monelle vesilinnustajalle.

Metsästysseuran hirviporukan jäsenmäärä on vaihdellut vuosittain 20-30:een henkilöön. 

Parhalahti on tunnettua "vahvaa" hirvialuetta, joista mainittakoon 80-luvun parhaina lupavuosina kaadettiin yli 80 hirveä ja 2003 lupia oli 50:lle aikaiselle ja 40:lle vasalle. 

Ensimmäinen hirvikoiraporukka perustettiin vuonna 2000, johon osallistujia oli runsaasti, v.2002 porukat yhdistettiin ja nykyään pyydetään enää vain koirilta..


Seuralla on omistuksessaan 90-luvulla valmistetut kota ja nylkyvaja joista jälimmäistä laajennettiin kesällä 2004, uuden metsästysmajan vihkiäisiä vietettiin 09.10.2004, agrigaattihuone ja uusi puuliiteri valmistuivat myös syksyllä -04, kaikki rakennukset on valmistettu talkootyönä.

Aika kuluu ja syksyllä 2014 saatoimme todeta metsästysseuramme täyttävän 50  vuotta. Tapahtuman kunniaksi järjestettiin pienimuotoinen juhlatilaisuus seuran majalla. Juhlaan osallistuivat oman jäsenistön lisäksi kutsuttuina rh-piirin, rh-yhdistyksen sekä naapuriseurojen edustajia.